A jó reklámajándék

Milyen reklámajándékkal készüljünk rendezvényekre?

Szakmai rendezvényeken, konferenciákon, workshopokon, de akár egy ügyféllel, potenciális partnerrel való tárgyalás során is szükség lehet reklámajándékokra, melyek a cégünk logójával vannak ellátva.

 

“A jól megválasztott reklámajándék hasznosabb lehet egy ilyen helyzetben, mint egy plakát vagy hirdetés.

 

Egy apró, de esetleg hasznos ajándékkal  rögtön pozitív benyomással indíthatunk. Fontos szempont, hogy ezeket a tárgyakat ügyfelelink nagyobb eséllyel viszik magukkal, tovább tartják meg, esetleg tartósan használják is.

A haszontalan reklámajándék viszont hamar a kukában landol. Gondoljunk bele, mit kezdene egy potenciális ügyfél például egy kitűzővel, vagy nyakba akasztóval, amire a cégünk logóját nyomtattuk?​ ​Nyilván nem fogja kitűzni az ingére, és a kulcsát, mobilját, belépőkártyáját sem valószínű, hogy arra az akasztóra teszi, ami minket hirdet. Ezek a legtöbb embernél a „kacat” kategóriába esnek. (Megjegyzendő, hogy ezek a tárgyak sem haszontalanok, ha a termék maga a rendezvény, amin részt veszünk. Ha ez pl. egy futóverseny, van esély, hogy emlékbe megtartsanak egy kitűzőt. Ha a rendezvénynek mi vagyunk a szponzorai, ily módon hosszú távú márkaismertségre számíthatunk.)

Egy sajtótájékoztató esetében például kiváló választás lehet egy pendrive, amire előzőleg felraktuk a témával kapcsolatos sajtóanyagainkat. Konferenciára, meetingre jól jöhet egy toll, egy jegyzettömb, esetleg egy mappa, hiszen ezeken az alkalmakon jó eséllyel lesz mit jegyzetelni. A dátumot sem árt figyelni: az év első heteiben jó választás lehet egy éves naptár, vagy az utolsó hetekben egy jövő évre érvényes.

 

A Carlstar Group részére készített pendrive.

 

A Carlstar Group részére készített pendrive.

 

A jól megválasztott reklámajándék tehát hasznosság szempontjából köthető az alkalomhoz, illetve az aktuális körülményekhez. Ha erre odafigyelünk, nem azt a hatást keltjük, hogy csak odaraktunk „valamit”, hanem figyelmes, körültekintő partnerként tűnhetünk fel.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólást csak egy név megadásával lehet beküldeni.

A hozzászólás mező ne maradjon üresen.