Céges videó

A nagysebességű internetkapcsolat elterjedésével és a  videotechnika fejlődésével világszerte egyre nagyobb szerephez jutnak a cégek online kommunikációjában a mozgóképek. Felmerül a kérdés, hogy ezt az átalakulást hogyan tudná a KKV szektor a saját javára kihasználni.

Ebben a bejegyzésben azt mutatjuk meg, miért is hasznos céges videóval színesíteni honlapunk tartalmát.

 

1. TISZTÁZZA A TERMÉKED CÉLJÁT

Egy magyarázó videó sokszor egyértelműbben mutatja be a szolgáltatást, terméket. Nem kell értelmezni a leírt szöveget, kevesebb a félreértés lehetősége. Illetve fontos kiegészítő szerepe lehet a leírt szöveg értelmezésében is. Segít megérteni a lényeget!

 

2. NAGYOBB ÉRDEKLŐDÉST GENERÁL

Egyre több vállalkozás használja a közösségi médiát, hogy szolgáltatásaikat terjesszék. Teszik ezt képeken és videókon keresztül. 2014-ben a föld lakosságának 28%-a nézett online videókat, 2015-ben ez a szám 40% fölé emelkedett.

 

3. JOBB BESOROLÁS A GOOGLE KERESŐBEN

A statikus tartalmú oldalak végtelen szövegekkel és képekkel alacsony besorolást kapnak a Google keresőben, ami kevesebb találatot eredményez. Azokat a vásárlókat, akik gyorsan döntenek és szeretnék megrendelni a terméked vagy szolgáltatásod, egyenesen elijeszti. Egy rövid magyarázó videó azonnal megragadja a figyelmét!

A Google egyik fő rangsorolási szempontja a honlapon eltöltött idő. Ebből következik, hogy egy érdekes videó javíthatja a helyezésünket. Egy videó nézésébe könnyebb belefeledkezni, mint a szövegolvasásba, kevesebb energiát igényel, ami a legtöbb fogyasztónál elsőrendű szempont.

 

4. MEGJEGYEZHETŐBB TARTALOM (HALLÁS+LÁTÁS)

Egy átlagos ember mindössze 10%-át jegyzi meg annak amit hall, viszont 50%-át annak amit lát!

Miért jó ez a vállalkozásodnak? Elindul a „szóbeszéd marketing” a cégedről – ami továbbra is az egyik leghatékonyabb mód az ügyfelek szerzésére, és ha az ügyfélnek tetszik a videód, meg is fogja osztani.

 

5. KÖNNYEN MEGOSZTHATÓ

A videó nem kell, hogy a weblapodhoz legyen kötve. Ingyenes megosztók (Youtube, Vimeo) egyszerűen és széles körben tudják a videódat elérhetővé és könnyen megoszthatóvá tenni.  Ezek az oldalak mobilbarátak, gyorsak, így a leggyakrabban használt mobil eszközökön is kiválóan elérhetők. Az emberek sokkal inkább osztanak meg videókat mint szöveges weboldalakat.

 

6. SZEMÉLYESEBBÉ TESZI A KOMMUNIKÁCIÓT

A személyiséged az elsődleges ok, amiért egy vásárlóból visszatérő vásárló lesz! Nagyon fontos, hogy a terméked mellé a vásárló egy személyt/hangulatot/érzelmet is társítson. Bizalmat épít a termékeddel és Veled szemben is, ha látnak, még akkor is, ha ez csak virtuális kapcsolódás. Ez csak akkor, ha te meggyőző előadó vagy.

Egy videóban közvetlenebbül tudod megszólítani a leendő ügyfeleidet. Ha egy élő ember mutatja be a szolgáltatásodat, vagy termékedet, ez a hatás még erősebb lehet. Itt viszont fontos megfelelő előadót választani, aki hitelesen képes átadni a márkaüzenetet.
Az ügyfél ajánlások (testimonials) is meggyőzőbbek videó formában.

 

7.  NÖVELI A KONVERZIÓT – ÖSZTÖNZŐBB TARTALOM

Amerikai kutatás szerint a vásárlók 85% inkább olyan terméket vásárol, amiről látott magyarázó videót. A videó mintegy bizonyítja, hogy a termék működik, és milyen jó lesz neked, ha megveszed. Mivel minden videómegtekintés rögzítve van, így lekövethető milyen aktivitást vált ki a nézőből a videó.

 

7+1 “VÍRUS VIDEÓ”

A „Going viral” egy angol kifejezés, rövid idő alatt nagy nézettséget elérő videókra használják. Egy jó ötlet és egy kis szerencse kell hozzá, azután a videót felkapja az online közösség és napok alatt bejárhatja a világot – magával víve vállalkozásod hírét!

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólást csak egy név megadásával lehet beküldeni.

A hozzászólás mező ne maradjon üresen.