Kiállítástervezés-Milánó

A megbízás: expo stand tervezés

Mióta mi vagyunk felelősek a The Carlstar Group európai divíziójának vizuális kommunikációjáért, feladataink közé tartozik a kiállítási standok megtervezése és egyes országokban azok kivitelezése is. Ebben a cikkben a 2016-os milánói EICMA kiállítási stand projektet mutatjuk be röviden.

 

Az ügyfél által küldött standfotó egy korábbi évből.

 

Célok

Ügyfelünk az ATV/UTV piac meghatározó gumigyártója. Szerették volna a 2016-os milánói kiállítási standjuk megjelenését karakteresebbé tenni. Célkitűzés volt,  hogy a viszonylag kis méretű standjuk mégis monumentális hatást keltsen, hatásosan közvetítve termékeik agresszív, férfias üzenetét. Ezt az eddigi standok kevéssé reprezentálták.

Igények

A standon 15 termék megjelenítése, 2 tárgyaló egység és egy fogadó állomás  kialakítása volt a cél. Fontos volt, hogy az új stand része legyen egy zárható helyiség, amiben egy konyha és egy raktár kap helyet, ahol reklámajándékokat, prospektusokat és a személyes tárgyaikat tárolhatják. Egy kiállítási standnak műszakilag is meg kell felelnie az adott kiállítás biztonsági, tűzvédelmi követelményeinek, a kreatív koncepciót ezek maximális figyelembevételével szabad csak elkezdeni.

Kreatív koncepció

Monumentális és agresszív. E két hívószó mentén indultunk el. Nagy, egybefüggő felületekben, tiszta térszervezésben és hatalmas márkaelemekben gondolkodtunk, ami már messziről felhívja magára a figyelmet.

Enter the beast mode! E szlogent kívántuk életre kelteni, az installáció részleteiben is megjeleníteni. Ennek megfelelően a gumikat, mint fenevadakat, ketrecbe zártuk, láncra vertük. (Mi adunk a biztonságra 🙂 )

 

Kitelepülés, a kiállítási stand építése

Dióhéjban:

  • 800+800 megtett km.
  • 50 nm alapterület.
  • 3,5 m magas LED-világítású logó.
  • 10,5 x 3,5 méteres kifeszített molinó.
  • 1,5 x 2 m alapterületű komplett konyhakabin.
  • 7 ember, 2 hosszú nap, kávé, szendvics.

 

 

Végeredmény

Az elkészült stand bizonyította, hogy elképzelésünk a valóságban is megállja a helyét. Mi is és az ügyfél is elégedett volt az elvégzett munka minőségével. A kommunikációs cél megvalósult, a stand láthatóan “működött”.

 

 

Update
Azóta már a teljesen új, 2017-es EICMA standot is elkészítettük a The Carlstar Group részére. Mi tervezzük továbbá kiállítási standjukat a hannoveri Agrotechnika Expo-ra is.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólást csak egy név megadásával lehet beküldeni.

A hozzászólás mező ne maradjon üresen.