Logótervezés, Brandépítés

Projektünkben egy induló vállalkozás megjelenésének kialakítása volt a feladatunk. Az ügyfél chili paprika termesztéssel foglalkozik és ebből chili készítményeket gyárt. Kezdetben kizárólag hobbiként űzte és nem értékesítette a termékét. Napjainkban a chili szószok fogyasztása egyre elterjedtebb Magyarországon is, és a különböző erősségi szintű választéknak köszönhetően minden fogyasztó megtalálhatja a saját maga ízlésének megfelelőt.

A kezdő lépések:

Induló vállalkozásként még nem rendelkezett sem logóval, sem névvel így gyakorlatilag a tervezéshez mindenben szabad kezet kaptunk. Néhány elképzelés, hívószó segített körvonalazni a kigondolt irányt:

  • Pokoli erő
  • Vipera, mérges kígyó
  • Férfiasság
  • Marvel filmekből ismert Punisher halálfej motívuma

Az elmondott elképzelések alapján készült mood board részlet

A koncepció:

A mérges kígyók mérgének párhuzamba állítása a chili készítményekkel. A különböző szószok különböző kígyófajták neveit viselnék, erősségtől és színtől függően.
Tervezéskor és névadáskor fontos szempont volt, hogy az emblémának alkalmazkodnia kell a változó chili termékek alapanyagához illetve későbbi termékcsomagolásokon is könnyen felhasználhatónak kell lennie. Mivel jövőben valószínűleg 100 ml-es üvegekben lesz tárolva a termék így kis méretben is felismerhetőnek kell lennie a megtervezett logónak.

A logóvariációk:

A végleges emblémát 3 különböző verzióból választhatta ki az ügyfél. A terveinket bemutattuk világos felületen és sötéten egyaránt, illetve színekben a hagyományos chili piros színe, a jalapeno zöldje és a habanero sárga színe adta a variációkat. Az első egy stílusosan egyedi kivitelű logó, melynek fő motívuma a szögletes lángnyelvben elhelyezkedő, viperára emlékeztető kígyó alak. Névként a Snake’s szó alkotja az alapot, melyből a magánhangzók kihagyásával alakítottuk ki a végleges megjelenést és nevet.

 

 

Következő emblémában elhagyva a lángokat a kígyó kapta a legnagyobb hangsúlyt. Stílusában a “Punisher” durva festékszóróra emlékeztető formáit láthatjuk. A név az előzőhöz hasonlóan a magánhangzók kihagyásával készült, viszont kizárólag a “Snake” szó alkotja.

 

 

Végül egy teljesen új koncepciót készítettünk, mely a klasszikusabb vonalat képviseli. Egy mérges kígyó látható felülnézetből összetekeredve, szinte támadás előtti testhelyzetben egy chili alakját veszi fel. Ebben az esetben a név a “Seres” lett, utalva a termelőre és ezzel egy személyesebb hangulatot kapott. Ezt erősítve egy kézírás jellegű betűtípus párosul az emblémához.

 

 

A végleges logó:

A kiválasztott logó változtatás nélkül 100%-ban elnyerte ügyfelünk tetszését. Mind a színvariációk mind betűtípus terén. A véglegesítést követően elmondhatjuk, hogy a brief-nek és a megrendelői igényeknek megfelelően egy kis méretben is felismerhető, karakteres emblémát sikerült készítenünk. Amennyiben a logó további felhasználásra kerül a csomagolástervezés terén, úgy az előrevetített színmutációk remek segítséget nyújthatnak a designer csapatnak.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólást csak egy név megadásával lehet beküldeni.

A hozzászólás mező ne maradjon üresen.